Foto: Shutterstock
Publicerat 15 april, 2020

Stena underlättar grönt elval

Via en digital tjänst ska 26 000 hyresgäster hos Stena Fastigheter kunna köpa grön el till inköpspris direkt från producenten utan mellanhänder och påslag.

Det digitala elbolaget Tibber som ligger bakom den digitala tjänst som gör det möjligt för Stena Fastigheters att köpa grön, lokalproducerad vindkraftsel till ett bättre pris.

– Vi är otroligt glada för det här samarbetet med Stena Fastigheter. Stenas starka fokus på en hållbar framtid är en drivkraft även vi delar. På Tibber har vi valt att inte tjäna pengar på elen vi säljer, och har därmed ett unikt incitament att hjälpa våra kunder att faktiskt förbruka mindre el, något de traditionella elbolagen har svårt för. Och mindre el, betyder som bekant mindre miljöpåverkan, säger Daniel Lindén, grundare på Tibber i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

I samarbetet med Stena Fastigheter får 26 000 hyresgäster tillgång till Tibbers digitala tjänst där användaren får möjlighet att köpa grön el till inköpspris direkt från producenten utan mellanhänder och påslag. I Tibbers lösning köps den billigaste elen in timme för timme från förnybara källor.

– Vi vill göra det lätt för våra kunder att leva hållbart. Som en del i det arbetet har vi tillsammans med Tibber tagit fram ett erbjudande till de hyresgäster som bor i våra nästan 500 fastigheter. Vi är väldigt glada över samarbetet med en så innovativ aktör som Tibber som möjliggör att våra hyresgäster både kan köpa förnybar el och få ner sina kostnader, säger Cecilia Fredholm, hållbarhets- och kommunikationschef på Stena Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]