Foto: Shutterstock
Publicerat 12 mars, 2020

Stena testar teknik för hemleverans

I en testpilot i ett av Stena Fastigheters bostadsområden ska bolaget testa teknik för nära hem-leveranser. Här ingår en lösning som ger buden säker tillgång till fastigheten under leveranstiden.

Det är över trehundra lägenheter i Göteborg som i april är med och testar Stena fastigheters lösning för nära hem-leveranser. I husen har företaget Renz installerat postboxar och med bolaget Amidos  teknologi får budet tillgång till fastigheterna när de ska göra sin leverans. Är inte hyresgästen hemma lämnas paketen i leveransboxen med en notis att paketet finns i den låsta i boxen i trappuppgången.

[ Annons ]

– Vi försöker hela tiden hitta olika innovativa lösningar som kan göra det enklare för våra hyresgäster i deras vardag. Vi tittar nu på hur vi kan erbjuda leveranser ända fram till dörren och där hyresgästen inte måste vara hemma för att ta emot ett paket, säger Per Limdal, fastighetschef på Stena Fastigheter i Göteborg.

I testpiloten ska det utvärderas om tekniken kan ge buden säker tillgång till fastigheten under leveranstiden. Idag är det ofta problem när budet är hänvisad till porttelefon där det kan vara upptaget, eller att hyresgästen inte hunnit hem. Man hoppas också minimera antalet bomkörningar där paketet inte kan levereras.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]