Sedan fyra år anställer Stena Fastigheter flera hundra av sina unga hyresgäster som sommarjobbare. Satsningen är en del av Stenas affärsområde Relationsförvaltning som också inbegriper leverantörsavtal med social hänsyn. Foto: Stena Fastigheter
Publicerat 27 juni, 2017

Stena tecknar nytt avtal med social hänsyn

Stena Fastigheter tecknar tvåårigt avtal med Elon. Vitvarukedjan förbinder sig att erbjuda praktik eller anställning till Stenas hyresgäster.

Sedan två år tillbaka tillämpar Stena Fastigheter krav på social hänsyn i avtal med sina underleverantörer. Nu senast i ett avtal som bolaget tecknat med vitvarukedjan Elon som förbundit sig att erbjuda praktik eller anställning till ett visst antal boende i Stena Fastigheters områden som står långt ifrån arbetsmarknaden.

[ Annons ]

– Målet är de ska få in en första fot på arbetsmarknaden, för att det på sikt ska kunna leda till jobb eller vidareutbildning. Samtidigt är det ett sätt att attrahera fler unga att välja bygg- och fastighetsbranschen, sade Christel Armstrong Darvik, koncernchef, Stena Fastigheter när bolaget tillkännagjorde sin nya avtalsmodell.

Avtalet gäller från 1 maj 2017 och har en giltighet på två år med option på ett års förlängning. Det är ett exklusivt ramavtal där Elon kommer att stå för merparten av försäljning av vitvaror till Stena Fastigheter. Med sitt 24 000 lägenheters stora bestånd innebär avtalet sannolikt goda affärer för Elon. Stena arbetar aktivt med kontinuerlig upprustning av sitt befintliga bestånd och förväntas de kommande åren ha en omfattande nyproduktionstakt om 1 000 nya lägenheter per år.

– Det känns fantastiskt bra att vi har kommit i mål med detta avtal. Jag har lagt ned mycket tid och kraft på att bevisa att Elon är det bästa valet i denna upphandling. Vi har en god sammanhållning i vår butikskedja och delar upp affären mellan oss på de olika orter som Stena Fastigheter har sin verksamhet, säger Fredrik Nilsson, ägare till två Elon-butiker.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]