Bild: Stena Fastigheter.
Publicerat 18 februari, 2020

Stena satsar på ungdomslägenheter

Stena Fastigheter bygger ett nytt bostadshus i fem våningar och totalt 77 lägenheter i Sköndal, utanför Stockholm. Minst 25 procent av bostäderna kommer att hyras ut till personer mellan 18 och 25 år.

De nya husen uppförs i kvarteret Kaksmulan, mitt emot centrum. De 77 lägenheterna är främst mindre lägenheter på 1–3 rum och kök, med en yta på 33–69 kvm. Minst 25 procent av lägenheterna, som till största delen är ettor, kommer hyras ut till 18–25-åringar.

[ Annons ]

En triangulär torgyta utgör en förplats till husets entré. Här planerar Stena Fastigheter plantering och sittmöjligheter längs fasaden. En butikslokal är planerad i bottenplan vid torget.

– Det är väldigt kul att i Sköndal kunna få tillskapa fler bostäder i form av hyresrätter, och särskilt att kunna ge fler unga möjligheter till sitt första kontrakt. Vi har en fortsatt stark tro på hyresrätten som boendeform och efterfrågan är oförändrat mycket hög, säger PG Sabel.

Sköndal ligger söder och Stockholms innerstad och har bra kommunikationer med direktbussar till Gullmarsplan och Stockholm City.

 

Fakta: Kaksmulan i Sköndal

• 77 hyresrätter på 1-3 rok, ca 33-69 kvm

• Inflyttning påbörjas hösten 2021

Samtliga lägenheter förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, med start vintern 2020/2021. Minst 25% av lägenheterna kommer erbjudas till personer mellan 18 och 25 år.

Totalentreprenör är Mecon Bygg.

Arkitekt: Vera Arkitekter

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]