Foto: Stena Fastigheter.
Publicerat 19 februari, 2018

Stena rekryterar sommarjobbare

Nu startar rekryteringen av sommarjobbare till Stena Fastigheters verksamhet i Sverige. Sammanlagt söker företaget 300 ungdomar som bor i företagets bostadsområden i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Satsningen på sommarjobbare görs för femte året i rad. Hittills har sammanlagt 1 500 unga fått sommarjobb på Stena Fastigheter.

[ Annons ]

– Vi tar in lika många sommarjobbare som vi har anställda. För oss är det viktigt att ge unga bra framtidsutsikter och en bra start i arbetslivet. För fem somrar sedan satte vi upp målet att ta emot 300 sommarjobbare varje år. Det är fantastiskt att se att vi nu bidragit med 1 500 jobb som för många är deras första rad på cv:t, säger Cecilia Fasth, vd och koncernchef på Stena Fastigheter.

Jobben erbjuds ungdomar som är mellan 16 och 20 år och bor i någon av Stena Fastigheters bostäder. Under sommarmånaderna arbetar de med inre och yttre skötsel av bostadsområdena. Det innebär bland annat arbete med att rensa rabatter, målningsarbete, städa källarförråd och plocka skräp för att bibehålla trivseln i kvarteret.

En av de som tidigare sommarjobbat för Stena Fastigheter i Lund är Daniela Soares, 20 år och född i Portugal. Hon har varit fem år i Sverige och arbetat för Stena Fastigheter under fyra somrar.

– Det var lite nervöst i början eftersom det var mitt första jobb, men det släppte första veckan och jag har lärt mig jättemycket. Jag har fått utveckla svenska språket och träffat nya människor. Sommarjobbet lär oss deltagare att komma i tid, jobba i team och ha respekt för andra. Det är viktigt för framtiden när vi söker jobb, säger Daniela Soares.

Här kan du läsa mer om sommarjobben på Stena Fastigheter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]