[ Annons ]

Så ser den ut – Stenas dialoglounge.
Publicerat 19 februari, 2019

Stena öppnar upp för dialog

Nu har den fysiska mötesplatsen "Dialogloungen" öppnat i Fisksätra Centrum. Samtidigt lanserar Stena Fastigheter det digitala verktyget "Dialogportalen".

Med två nya kanaler för dialog och områdesutveckling vill Stena Fastigheter stärka kontakten med de boende i området. Dialogloungen” i Fisksätra Centrum är en fysisk mötesplats dit alla välkomna att prata om utvecklingen av Fisksätra eller bara ta en kopp kaffe. Till en början är det öppet två timmar per dag måndag till torsdag.

[ Annons ]

– Stena Fastigheter har stora utvecklingsplaner för Fisksätra, både vad gäller de befintliga fastigheterna som nyproduktion. Här tror vi att Dialogloungen fyller en funktion för boende att få svar på frågor och komma med egna synpunkter och idéer, säger Karin Linander, fastighetschef Stena Fastigheter Stockholm.

Samtidigt lanserar bolaget Dialogportalen som är ett digitalt verktyg för dialog. Tanken är att underlätta för boende att tycka till när det passar dem själva. Här uppmuntras besökaren att tycka till om platser och komma med förslag för att kunna skapa en bättre boendemiljö. Först ut är Fisksätra Torg där det går att välja mellan olika aktiviteter man vill se på torget.

– Med ett digitalt verktyg skapar vi förutsättningar för alla att tycka till och bidra med idéer. Vi vill underlätta även för dem som inte har möjlighet att delta på ett fysiskt möte. På det här sättet så breddar vi deltagandet och de synpunkter vi får in har en bättre förankring bland boende i området, säger Karin Linander.

Detta sker parallellt med att planerna på nyproduktion i området. I Fisksätra Entré vill man bygga 375 lägenheter, 86 lägenheter i äldreboende samt förskola. Under första halvan av 2019 kommer detaljplanen för Fisksätra Entré att gå in i den del som kallas ”granskning”. Om Nacka kommun väljer att gå vidare förväntas detaljplanen bli klar i början av 2020. Stena Fastigheter kan då börja bygga tidigast i slutet av 2020.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]