Arvet från Pripps och Carlsbergs verksamhet finns kvar på fastigheten i form av bryggerimuséum och mikrobryggeri. Foto: Stena Fastigheter
Publicerat 17 december, 2015

Stena och Ikano köper bryggeritomt

Stena Fastigheter förvärvar tomten där Pripps och Carlsbergs tidigare huserat i Västra Frölunda. Affären görs tillsammans med Ikano Bostad.

Fastigheten, där Pripps och sedermera Carlsberg tidigare haft sin verksamhet, omfattar totalt 155 000 kvadratmeter tomtareal och drygt 66 000 kvadratmeter kommersiella ytor. Fastigheten består av logistik och kommersiella lokaler och är idag fullt uthyrd. Några av hyresgästerna är DHL, Motorbranschens Tekniska gymnasium, Mat.se och Mekonomen. Dessutom finns här restaurang, mikrobryggeri och bryggerimuseum.

[ Annons ]

– Vår strategi är att långsiktigt äga och utveckla fastigheter i centrala lägen i de tre storstadsområdena. Förvärvet i Högsbo ligger helt i linje med detta. Stena Fastigheter och Ikano Bostad är båda långsiktiga bolag och vi ser en styrka i att gemensamt få möjlighet att fortsätta förvalta och utveckla området i framtiden, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]