[ Annons ]

Skanska säljer kontorsfastigheten Gröna Skrapan i Göteborg för 617 miljoner kronor. Köpare är ett till Stena Fastigheter närstående bolag.
Publicerat 24 juni, 2013

Stena köper Gröna Skrapan i Göteborg för 617 miljoner

Skanska säljer kontorsfastigheten Gröna Skrapan i Göteborg för 617 miljoner kronor. Köpare är ett till Stena Fastigheter närstående bolag.

Kontorsfastigheten Gröna Skrapan är belägen i ett attraktivt läge intill E6/E20 i Gårda och omfattar cirka 17 000 kvadratmeter med hyresgäster som Skanska, Gunnebo, Apply Emtunga och Hitta.se.

[ Annons ]

Det 16 våningar höga landmärket är ett resultat av Skanskas gröna resa och det är ett av de första kontorsprojekten i Norden som certifierats på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. Fastigheten är även certifierat enligt EU GreenBuilding.

Under 2012 mottog Gröna Skrapan priset Sweden Green Building Award i kategorin LEED New Construction som ett projekt med föredömligt miljöarbete.

– Gårda är ett expansivt område i Göteborg med mycket bra kommunikationer. Dessutom blir fastigheten ett bra komplement till vårt befintliga bestånd i Gårda. Det ligger helt i linje med vår strategi att förvärva bra fastigheter i centrala lägen, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

– Försäljningen bekräftar efterfrågan på attraktiva kontorsfastigheter i strategiska lägen i Göteborg samt visar att vår satsning på flexibla och hållbara kontorslokaler i Gårda är tilltalande för såväl hyresgäster som investerare, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.

CBRE har varit rådgivare till Skanska vid transaktionen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]