Den 15 december tillträder Stena Fastigheter SCA-huset i Mölndal. Foto: Stena Fastigheter.
Publicerat 14 december, 2016

Stena Fastigheter tillträder SCA-huset

Den 15 december tar Stena Fastigheter Göteborg över det nybyggda SCA-huset i Mölndal.

SCA-huset består av 25 000 kvadratmeter kontorsyta och labb uppdelat på sju våningar. I byggnaden kommer cirka 1000 personer att arbeta. Den forskning som ska bedrivas där ställer mycket höga och speciella krav på driftsäkerheten.

[ Annons ]

– Vi är stolta över att vara en del av den stora stadsutveckling som både Mölndal och Göteborg står inför, och inte minst att SCA valt oss som hyresvärd, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Huset som är ritat av Rstudio och byggt av NCC är en GreenBuilding-fastighet. Det innebär att den är certifierad enligt internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM som ställer höga krav på inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda bra kontor där våra hyresgäster kan bedriva verksamhet på ett långsiktigt och hållbart sätt, säger Agneta Kores.

Den 15 december 2016 tar Stena Fastigheter Göteborg över som ägare och förvaltare av fastigheten. Inflyttningen i huset har påbörjats och väntas bli klar under 2017.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]