[ Annons ]

Foto: Stena fastigheter
Publicerat 8 april, 2019

Stena Fastigheter satsar på återbruk av vitvaror

Som en del i sitt hållbarhetsarbete lanserar Stena Fastigheter en tjänst för återbruk av vitvaror. Via appen Reappli kan begagnade vitvaror säljas till återförsäljare som i sin tur säljer dem vidare till konsumenter.

– Det här ett sätt för oss att bidra till en cirkulär ekonomi. Vi ger begagnade vitvarorna ett nytt liv, hemma hos någon annan, säger Agneta Kores, vd på Stena Fastigheter Göteborg.

[ Annons ]

När Stena Fastigheter renoverar en lägenhet och de befintliga vitvarorna inte ska återanvändas, kan de nu få ett nytt hem. I appen Reappli läggs vitvaran upp, med information och bilder, samt ett datum då det ska hämtas. Därefter auktioneras produkten ut. Den återförsäljare som ger det högsta budet får vitvaran, och kan i sin tur sälja den vidare till en privatperson.

En första testperiod av appen har genomförts i Stena Fastigheters kvarter i Krokslätt, Göteborg, i samband med en renovering. Tolv vitvaror togs om hand och auktionerades ut. Nu används appen i hela Stena Fastigheters bestånd i Göteborg och kommer även att rullas ut i Malmö inom kort.

– Utöver ökat återbruk är spårbarhet för transaktionerna, och besparad tid för förvaltare och entreprenörer genom att använda Reappli viktigt för våra kunder, säger Cicero Badat på Stena Recycling.

Stena Fastigheters ambition är att ha så liten påverkan på miljön som möjligt i alla delar, både i förvaltning och vid nybyggnation. Företaget strävar efter att kunder och medarbetare ska kunna bo, arbeta och befinna sig i en omgivning som har en låg miljöbelastning och en låg miljöpåverkan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]