Syftet med undersökningen Framtidsindex är att ta reda på hur många unga personer som företag i fastighetsbranschen tar emot som trainees, praktikanter, lärlingar och sommarjobbare.
Publicerat 23 september, 2016

Stena Fastigheter och Uppsalahem vann årets Framtidsindex

Stena Fastigheter och Uppsalahem tog i år hem Fastighetsnytts och Fastigos pris Framtidsindex, baserat på en undersökning av 208 företag i fastighetsbranschen.

– Att Stena Fastigheter vinner för andra året i rad visar att de tar sommarjobbsatsningen på stort allvar. På lång sikt är detta mycket viktigt för branschen, säger Mona Finnström, vd, fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo.

[ Annons ]

Priset Framtidsindex arrangeras i år för sjätte gången och Stena Fastigheter utmärker sig då det är det enda bolag som tagit hem pris två gånger. Syftet med undersökningen Framtidsindex är att ta reda på hur många unga personer som företag i fastighetsbranschen tar emot som trainees, praktikanter, lärlingar och sommarjobbare.

Förra året vann Stena Fastigheter pris för att vara det fastighetsbolag som tagit emot flest sommarjobbare, praktikanter, traineer och lärlingar – och i år kategorin sommarjobbare. Uppsalahem tog i år hem priser Stena fick förra året då de anställer flest traineer, lärlingar, praktikanter och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen.

– Satsningen på sommarjobb till mer än 350 ungdomar varje sommar är viktig för oss. Vi vill bidra till att ge ungdomarna en god start i livet och till den första viktiga raden i deras CV. Här får de prova på hela processen från att göra en ansökan, gå på intervju, skaffa värdefull erfarenhet och få lön. Vi är mycket stolta över ungdomarna och det arbete de utför när det gäller att ta hand om våra grönytor, måla och hålla våra områden fina på olika sätt, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

I årets undersökning deltog 208 företag. Varje år uppmärksammas två av de företag som deltar i undersökningen. Dessa företag har i år tillsammans anställt bland annat 4053 sommarjobbare under 21 år, 828 praktikanter och 45 traineer och Uppsalahem börjar redan i låg ålder skapa ett intresse för fastighetsbranschen.

– För att locka till oss kompetenta medarbetare, behöver vi sticka ut bland dels bland andra fastighetsbolag, men också i andra branscher. I jämförelse med de stora drakarna är vi ett litet bolag och då måste vi vara kreativa och hitta nya grepp, säger Stefan Sandberg, vd på Uppsalahem. Redan på förskolenivå försöker vi plantera att det verkar spännande med bostäder, fortsätter med Operation Dagsverke, sommarjobbare, praktikplatser, traineeprogram – listan är lång!

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]