[ Annons ]

Foto: Stena Fastigheter.
Publicerat 29 april, 2016

Stena Fastigheter köper kommunalt bestånd i Landskrona

Stena Fastigheter har fått möjlighet att förvärva 1 225 lägenheter av kommunala Landskronahem. Förvärvet skedde i konkurrens med ett flertal andra intressenter.

– Vi är mycket glada över att ha fått den här möjligheten och över att Landskronahem ser oss som en viktig strategisk partner i den fortsatta utvecklingen av staden. Förvärvet som blir vårt första i Landskrona ligger i linje med vår satsning på attraktiva boenden i centrala lägen i de tre storstadsregionerna. Det är också ett av de största förvärven vi gjort i regionen, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Förvärvet omfattar 1 225 lägenheter och ett LSS-boende i stadsdelarna Pilängen och Sandvången. Tillträdet beräknas ske den 1 september 2016.

– Stena Fastigheter är en långsiktig fastighetsägare som är bra på social hållbarhet vilket var avgörande för oss. Vi känner oss trygga för hyresgästernas räkning och vi har nu resurser så att vi kan fokusera på nästa steg i vår handlingsplan för staden säger Kenneth Håkansson, ordförande Landskronahem.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]