Publicerat 4 januari, 2023

Statliga Infranord tappar miljardkontrakt kopplat till Västlänken – Byggindustrin

Trafikverket har valt att avbryta upphandlingen kopplat till det entreprenadavtal som tilldelades statliga Infranord för Västlänken i november. Det skriver Byggindustrin.

Avtalet var i miljardklassen men upphandlingen kring den avbryts efter att den överklagats för andra gången. Det är OHLA Sverige som gjort överklagan efter att själva ha tappat tilldelningen i en överprövning.

För att göra saker rätt har Trafikverket valt att helt avbryta upphandlingen. Detta är också något som varit under övervägande en tid, enligt Lina Edoff som är kommunikationsdirektör på Västlänken-projektet.

“Dels på grund av konkurrensskäl men också på grund av att förutsättningarna för upphandlingen successivt ändrats då överprövningarna dragit ut på tiden. Den senaste överprövningen visade på brister även i det återstående anbudet vilket nu gör att vi inte har några giltiga anbud kvar”, säger hon till Byggindustrin.

https://www.byggindustrin.se/affarer-och-samhalle/affarer-i-byggsektorn/missar-miljardkontrakt-nar-upphandling-avbryts--har-varit-under-overvagande-en-tid/

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]