[ Annons ]

Statens fastighetsverk lämnar sina gamla lokaler och flyttar till St Paulsgatan 6. Foto: Slussgården.
Publicerat 21 mars, 2016

Statens fastighetsverk får nytt kontor

Slussgården har tecknat ett femårigt hyresavtal med Statens fastighetsverk som flyttar sitt huvudkontor och utrikes förvaltningsområde till Kvarteret Saturnus 20 på Södermalm i Stockholm.

Uthyrningen omfattar totalt 6 784 kvadratmeter kontorsyta med inflyttning den 1 juli 2017.

[ Annons ]

Lokalerna kommer anpassas efter Statens fastighetsverks behov och genomsyras av ett hållbarhetsprogram som sträcker sig under hela arbetet med projektering, byggproduktion och förvaltningsskedet.

– Vi har länge letat efter lokaler som kan skräddarsys efter vårt behov att samla huvudkontorets alla verksamheter. Närheten till flera av våra största projekt i Stockholm samt bra kommunikationer var starkt bidragande till att vi valde Slussgården som hyresvärd, säger Björn Anderson, Generaldirektör på Statens fastighetsverk, i ett pressmeddelande.

Slussgårdens ambition har varit att erbjuda Statens fastighetsverk en modern och effektiv kontorslösning samtidigt som hänsyn tas till bland annat miljöanpassade system- och materialval samt socialt ansvarstagande i projektets olika skeden.

– Vi är mycket hedrade över att Statens fastighetsverk valt oss som hyresvärd och det är särskilt roligt att driva hela anpassningen och förvaltningen med hållbarhet i fokus. Det är också ett stort förtroende att få möta upp mot SFV:s långtgående krav inom arkitektur, formgivning och design, säger Jari Lalli vd på Slussgården.

Fakta: Slussgården

Slussgården är en kommersiell fastighetsägare i Slussenområdet på Södermalm med sex fastigheter innehållande i huvudsak kontor och handel. Till beståndet hör även fastigheten kvarteret Lammet 17 i Stockholms city samt Högberga Gård på Lidingö. Fastighetsbolagen inom Slussgården är helägda dotterbolag till SKL Fastigheter och Service AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]