Att bygga tillit är grunden för att utveckla ett område, menar Stena Fastigheters nya kommunikationschef Cecilia Fredholm. Foto: Sofia Sabel
Publicerat 7 februari, 2018

Stärkta relationer ger goda affärer

Cecilia Fredholm, kommunikationschef på Stena Fastigheter, är en av talarna på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare den 7 februari på Scandic Continental.

Utifrån din erfarenhet som chef för social hållbarhet i Malmö ska du prata om framtidens förvaltning. Men du gör det inte ensam?

[ Annons ]

– Nej, istället för att prata om personer vill jag prata med personer. Tillsammans med Bledar Zuta berättar jag om Stena Fastigheters relationsförvaltning.

Vem är han?
– För 15 år sedan var han en energisk och lite strulig kille som vi lyckades fånga upp. Idag arbetar han som elevsamordnare och är en fantastisk motor i Hermodals utveckling.

Vad är det viktigaste ni vill förmedla?
– Hur relationsförvaltningen varit avgörande för den resa som han har gjort. Och hur man genom att arbeta tillsammans med de boende kan bygga tillit och utveckla ett område.

Varför borde fler arbeta med relationsförvaltning?
– Det är förutsättningen för att vara långsiktigt affärsmässigt framgångsrik. Dessutom vill vi stärka de städer där vi verkar, då vill vi gärna hitta fler att göra det tillsammans med.

Du har en ny roll som kommunikationschef för hela bolaget. Vad är den största utmaningen?
– Vi är inne i en spännande utvecklingsfas där Stena Fastigheter gått från att vara ett förvaltande bolag till en central aktör inom stadsutveckling. Vår nya koncernchef Cecilia Fasth har lyft upp mig för att få med de erfarenheter jag har av social hållbarhet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]