[ Annons ]

United Spaces kontorshubb i Stockholm. Foto: United Spaces
Publicerat 11 april, 2017

Stark efterfrågan på kontorshubbar – 20 nyetableringar på väg

Att hyra ut mer eller mindre tillfälliga kontorsplatser har visat sig vara en bra affärsidé. Nu planerar en av aktörerna på denna marknad 20 nya etableringar i Norden.

I september öppnas United Spaces en 2.400 kvm stor kontorshubb där företagets medlemmar kan hyra in sig på mer eller mindre tillfälliga arbetsplatser. I och med det finns United Spaces i landets tre största städer, men redan nu finns planer på ytterligare 20 etableringar i Norden.

[ Annons ]

– Marknaden för arbetsplatser och kontor håller på att ritas om. Behoven i dag handlar om öppenhet, inspiration och samverkan. Konkret betyder det korta och flexibla kontrakt och en kunskapsdriven gemenskap. Det har vi på United Spaces utvecklad i 17 år. Och nu är vi peppade på att komma igång i Göteborg, säger Göran Garberg, vd och delägare.

På det kommande kontoret i Göteborg beräknar han att cirka 100 företag och 400 personer kommer att ha sin verksamhet.

– Göteborg är en spännande utvecklingsnod och kommer att bli en viktig plats när våra medlemmar bygger sina affärsnätverk på riktigt. Vi känner enormt mycket för staden och människorna, säger Göran Garberg.

Byggnaden på Östra Hamngatan ägs av fastighetsbolaget Castellum.

– Vi är glada över att kunna välkomna United Spaces som hyresgäst till Castellum och våra nyrenoverade lokaler på Östra Hamngatan 16. Med deras verksamhet får vi en bra mix av hyresgäster i huset. Vi märker av att det är brist på kontorslokaler i attraktiva kollektivtrafikslägen och i och med denna uthyrning har vi endast en ledig kontorsyta om 1200 kvm kvar i huset, säger Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]