[ Annons ]

Starbucks öppnar sin andra butik inom ramen för samarbetet med ICA, denna gången i Sollentuna.
Publicerat 25 november, 2015

Starbucks fortsätter etablering ihop med ICA

För ett år sedan slöt ICA och Starbucks ett avtal om att etablera den amerikanska kaffekedjan i anslutning till ICA Maxi-butiker. Nu öppnas café nummer två i ordningen.

På onsdagen öppnade Starbucks vid Maxi ICA Stormarknad Häggvik i Sollentuna – den andra Starbucks-butiken inom ramen för samarbetet mellan ICA och Starbucks.

[ Annons ]

Starbucks-butiken ligger i direkt anslutning till ICA-butiken och erbjuder kunderna ett brett sortimentav högkvalitativt kaffe samt Starbucks egengjorda bakverk, sallader ochsmörgåsar.

Butiken är byggd som en separat enhet inne i Maxi ICA Stormarknad Häggvik, i anslutning till entrén. Butikens totala yta är 130 kvadratmeter, varav cirka 90 kvadratmeter utgörs avkafédelen där det finns fåtöljer med traditionella kafébord. Cirka 12 tjänster har tillsatts för att driva den nya Starbucks-butiken.

– Det känns mycket roligt att öppna vår andra Starbucksbutik och vi tror starktpålägetbredvid ICA Maxi i Häggvik. Vi är övertygade om att Starbucks närvaro kommeruppskattas av kunderna och stärka handelsplatsens attraktionskraft, säger Anders Svensson vd ICA Sverige

Fakta: samarbetet
I september 2014 tecknade ICA ett licensavtal med Starbucks Coffee Company (Nasdaq: SBUX) om att etablera Starbucksbutiker i anslutning till matbutiker i Sverige. Butikerna drivs av ICA enligt Starbucks koncept och med Starbucks som varumärke. Den första butiken öppnade vid ICA Maxii Haninge den 20 mars 2015 och ytterligare en butik kommer att öppna vid Maxi ICA Stormarknad Erikslund i Västerås i början av 2016. UMOE Restaurants innehar de geografiska rättigheterna för Starbucks butiker i Sverige och i Norge.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]