[ Annons ]

Lennart Weiss, kommersiell direktör, Veidekke. Foto: Veidekke
Publicerat 29 juni, 2020

”Ställs det in en gång till är det kört för Almedalen”

Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och Almedalsveteran, hade planerat ett matigt program även detta år. Nu kommer han använda tiden till att kontemplera över regeringens avsaknad av bostadspolitik.

Hur känns det att inte åka till Almedalen i år?

– Jag är på Gotland nu, brukar komma hit till midsommar. Visst är det annorlunda att det inte blir av. Vi hade planerat och bokat fyra heldagar med olika teman för varje dag. Från 9 till 17 och så kvällsprogram på det. Sent omsider upptäckte vi att hotellets lokalkontrakt hade en ensidig force majeure klausul så det blir inga pengar tillbaka på den bokningen. 

[ Annons ]

Vilken betydelse har det rent politiskt att Almedalen inte blir av?

– Knappast någon betydelse eftersom det inte finns någon bostadspolitik. En tydlig trend de senaste åren med röd-gröna regeringar är att det de högst ansvariga som Magdalena Andersson och Stefan Löfvén aldrig ställer upp i dessa sammanhang. Det gäller även Finansinspektionen.  Att hålla sig undan från samtal är en tydlig taktik,  idag är politik att ställa sig på ett podium, läsa upp sina stereotypa budskap och sedan snabbt gå därifrån.

Vad gör ni istället?

– Vi på Veidekke gör inget, vi anordnar inte att sånt där krampaktigt alternativ online. En rapport om affordable housing som vi tänkte presenterar ger vi ut efter sommaren. För min egen del kanske det är bra att med en paus och tid till eftertanke, jag börjar faktiskt bli rätt uppgiven över avsaknaden av bostadspolitik, frånvaron av ett äkta intresse för de sociala frågorna, Det är något jag får kontemplera över dessa dagar.

Tror du att det blir ett Almedalen nästa år?

– Ja, det tror jag, men kanske i mer bantad form, det finns förslag på att korta ner till fem dagar vilket väl är vettigt. Vi kommer nog att vara lite försiktigare i våra bokningar till nästa år. Blir det inställt en gång till tror jag det kört för detta evenemang.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]