Du hittar Fastighetstidningens podd med Linus Kjellberg där poddar finns. Lyssna också på avsnitten om flamboyanta byggnader och om historiens spår i våra byggnader.
Publicerat 21 maj, 2019

Stadsutveckla med citypop

I ett avsnitt av Fastighetstidningens podd diskuterar Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef Linus Kjellberg stadsutveckling i Slakthusområdet med kulturjournalisten Andres Lokko.

Varför bör man lyssna?

[ Annons ]

– Det ger en bra bild av hur vi ser på kulturens roll. I Slakthusområdet är kulturen, inte minst i form av klubb och konsert, med redan från start i ett stort stadsutvecklingsprojekt. Kulturen är självklart viktig i sig själv, men också som en katalysator för ett kreativt stadsliv.

Var det något du tog till dig?
– Mycket! Som att japansk citypop är stekhett. Och insikten att det finns utmaningar i att låta staden planeras i balans för såväl dag- och nattliv. Men också att det finns enormt spännande möjligheter i den friktionen.

Vad händer i Slakthusområdet i sommar?
– Atrium Ljungberg tar över de första fastigheterna i juni och vi krokar självklart arm med de kulturaktörer som redan finns på platsen. Spännande saker som händer är till exempel den helveganska musikfestivalen Department och att en ”parkeringsteater” i sommar intar Förbindelsehallen och får asfalten att blomma.

Här finns podden att lyssna på.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]