[ Annons ]

I en artikel i lokaltidningen Södra Sidan kritiserar Jan Jönsson (FP), stadsdelsordförande i Skärholmen, fastighetsägaren Wonna I de Jong för att missköta husen.
Publicerat 28 september, 2012

Stadsdelspolitiker kritiserar Wonna I de Jong

I en artikel i lokaltidningen Södra Sidan kritiserar Jan Jönsson (FP), stadsdelsordförande i Skärholmen, fastighetsägaren Wonna I de Jong för att missköta husen.

– Jag är mycket upprörd över tillståndet i de lägenheter jag blivit inbjuden att besöka. Jag har själv haft mögelproblem i mitt badrum, men att det var så här illa hos mina grannar kunde jag inte föreställa mig, säger Jan Jönsson (FP), ordförande i Skärholmens stadsdelsnämnd och själv boende i en av Wonna i De Jongs fastigheter.

[ Annons ]

Han berättar om vatten som rinner från tak och väggar in i sovrum har orsakat mögel på väggar och sängar, spruckna skåpdörrar, mögel i badrum, golvmattor som lossnat och möglat helt är bara några exempel på saker som inte blivit åtgärdade i fastigheterna.

– Rädslan är stor bland mina grannar för att öppet visa hur det står till i lägenheterna. Att Fastighetsägaren Wonna I de Jong öppet kritiserar hyresgäster som vänder sig till medierna är anmärkningsvärt, säger Jan Jönsson (FP).

I en debattartikel i Södra Sidan svarar Wanna I de Jong att anonyma hyresgäster inte kan få hjälp och att hyresgäster som inte är nöjda är välkomna att kontakta henne. Hon meddelar att trapphus ska renoveras och att stambyten ska göras inom tre till fem år.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]