[ Annons ]

Fler byggherrar ska hitta till Botkyrka. Därför arrangerade kommunen på torsdagen en stadsbyggnadsdag för att informera om den lovande men hittills ganska okända marknaden.
Publicerat 20 februari, 2014

Stadsbyggnadsdag ska locka byggherrar till Botkyrka

Fler byggherrar ska hitta till Botkyrka. Därför arrangerade kommunen på torsdagen en stadsbyggnadsdag för att informera om den lovande men hittills ganska okända marknaden.

Stadsbyggnadsidén ”Framtid Alby ” beskriver hur Alby ska växa med 2 000 bostäder, ett välkommet bidrag i en växande Stockholmsregion. På torsdagen arrangerade Botkyrka kommun en stadsbyggnadsdag med ett 30-tal inbjudna byggherrar för att informera om stadsbyggnadsidén och om den hittills ganska okända marknaden.

[ Annons ]

– Vi välkomnar dem som vill utveckla Botkyrka med oss, säger kommunstyrelsens ordförande, Katarina Berggren (S).

Bostadsbyggandet i Botkyrkas norra stadsdelar har åter tagit fart efter att ha legat i träda sedan 1970-talet, men hittills har byggandet kommit igång i en mindre skala än kommunen har som ambition. Därför bjöd kommunen in till en stadsbyggnadsdag på plats i Alby med information om stadsbyggnadsidén Framtid Alby, som tagits fram i en omfattande dialog med de boende. Stadsbyggnadsidén förväntas bli antagen av fullmäktige i mars och innebär grönt ljus för att starta ett antal detaljplaner i stadsdelen. Ett trettiotal företag har hörsammat inbjudan.

– Det finns en outnyttjad potential i Alby, säger Per Anders Framgård, utvecklingschef på stadsbyggnadsförvaltningen.

De bostadsrätter och radhus som producerats de senaste åren i Norsborg och Fittja har sålts i rask takt, och antalet lägenheter i områdena är idag i princip obefintliga. Nu ser Per Anders Framgård fram emot att teckna avtal för framtida nyproduktion i Botkyrka.

– Här finns en efterfrågan på boende för många olika familjestorlekar, allt mellan två och sju rum och det finns stort utrymme för initiativ från kreativa bygg- och fastighetsbolag. Vi är redo att skriva avtal med de byggherrar som är på hugget!

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]