[ Annons ]

Publicerat 21 juni, 2022

Staden ska hyra av K2A i Slakthusområdet

K2A bygger en idrottshall i Slakthusområdet, Stockholm, som kommer att hyras av Stockholms stad.

K2A, eller K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB som är det officiella namnet, har tecknat ett avtal som löper under 20 år med Stockholms stads idrottsnämnd. Hallen, med arbetsnamnet Slakthushallen, kan börja byggas tidigast i slutet av 2023.

Det handlar om en idrottshallen på drygt 2 400 kvadratmeter BTA som byggs i direkt anslutning till den förskola och de 250 student- och forskarbostäder som K2A sedan tidigare erhållit markanvisning för att uppföra.

[ Annons ]

–?Det här är en av Stockholms mest attraktiva nya stadsdelar. Slakthushallen och förskolan bidrar till en trivsam boendemiljö för de boende och en effektiv förvaltning för K2A. Att ett fastighetsbolag bygger samhällsfastigheter som Staden sedan hyr är en ny form av samarbete mellan det privata och det offentliga i Stockholm. Vi är väldigt stolta över att vara bland de första bolagen att ingå ett sådant avtal, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Kvarteret med student- och forskarbostäder, idrottshall och förskola är en del av Slakthusområdet etapp 1, för vilken detaljplanen vann laga kraft under 2021.

I Slakthusområdet kommer K2A att förvalta 250 student- och forskarlägenheter med en uthyrbar yta om 5?800 kvm, en förskola med en uthyrbar yta om 1?250 kvm samt idrottshallen med Stockholms stad som hyresgäst.

Tanken med att låta K2A bygga och förvalta både bostadshus och samhällsfastigheter är att skapa  synergieffekter. Exempelvis kommer taket på den delvis nedsänkta idrottshallen att användas som förskolegård av den förskola som K2A kommer uppföra.

– En ny idrottshall i Slakthusområdet kommer göra stor skillnad för föreningslivet och idrotten. I Stockholm, som lider av brist på idrottshallar, är det viktigt att staden både bygger själva och krokar arm med privata investerare. Det är så vi bygger ikapp och ger stockholmarna så mycket idrott för pengarna som möjligt, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd och ordförande i Idrottsnämnden i Stockholms stad.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]