Publicerat 17 november, 2020

Stabila priser och fler svenska bostadsköp i Spanien i tredje kvartalet – Fastighetsbyrån

Svenskarnas intresse för bostäder i Spanien håller i sig trots pandemin, skriver Fastighetsbyrån i ett pressmeddelande.

Antal köp på marknaden i stort ökade med 33 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Dock är det en minskning med 17 procent jämfört med tredje kvartalet 2019

Nya siffror från spanska inskrivningsmyndigheten visar att antal köp av svenskar ökade med 32 procent under kvartal tre jämför med andra kvartalet.

"Intresset för att köpa bostad i Spanien finns verkligen kvar, inte minst hos svenskar. De lättade restriktionerna under sommaren gjorde att fler affärer kunde genomföras. Nu stramas det till viss del åt igen vilket kommer att påverka marknaden. Men det görs affärer och vi har ställt om till att göra mer på distans, bland annat digitala visningar", säger Martin Posch, affärsområdeschef för Fastighetsbyrån Utland.

Bostadspriserna i Spanien har varit stillastående under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet och stigit 0,83 procent jämfört med tredje kvartalet 2019.

"Hittills ser vi inte det prisras som många har förutspått. Det är snarare en långsam avmattning vi ser efter att priserna gått upp något innan pandemin. Däremot kan man se att efterfrågan förändrats en aning. Likt utvecklingen i Sverige prioriterar fler större ytor och uteplatser och centrala lägen har fått en något lägre prioritet", säger Martin Posch.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]