[ Annons ]

SSSB har beviljats bygglov för 181 nya kommunikationsnära studentlägenheter i Huvudsta i Solna.
Publicerat 21 februari, 2014

SSSB bygger 181 studentbostäder i Solna

SSSB har beviljats bygglov för 181 nya kommunikationsnära studentlägenheter i Huvudsta i Solna.

Stadsbyggnadsnämnden beviljade i veckan bygglov till SSSB, Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, för 181 nya studentlägenheter i centrala Huvudsta. Lägenheterna uppförs med närhet till tunnelbana, affärer och strandpromenaden.

[ Annons ]

– Bostäderna får ett riktigt bra läge med närhet till både tunnelbana, affärer i Huvudsta och den populära strandpromenaden vid Huvudsta strand, säger Anders Ekegren, kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Det blir två nya flerbostadshus på nio våningar, placerade i vinkel längs med Armégatan. Tillsammans med befintliga studentbostäder intill de nya skapas närmast ett kluster med studentbostäder. Av de 181 lägenheterna blir 167 ettor på 25 kvadratmeter och 14 av dem blir tvåor på 32 kvadratmeter. Parkeringsplatser för cyklar kommer att finnas både inne på gården och framför lägenheternas dörrar.

– Solna fortsätter att vara i en klass för sig när det gäller studentbostäder. En tidigare genomgång från Stockholms studentkårers centralorganisation visar att Solna erbjuder 2 600 studentbostäder. Det motsvarar drygt 20 procent av studentbostäderna i hela Stockholms län. Räknar man bort Stockholms stad finns fler än hälften av länets studentbostäder i Solna, säger Anders Ekegren.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]