Mattias Roos, vd och koncernchef för SSM.
Publicerat 16 maj, 2019

SSM planerar att sälja entreprenadverksamheten

Bostadsutvecklaren SSM meddelar att man ska fokusera på kärnverksamheten och därför avyttra entreprenadverksamheten. Nu inleder bolaget ett strategiskt samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg.

SSM Holding AB meddelar att man ska genomföra strategiska förändringar i syfte att förstärka långsiktig konkurrenskraft och lönsamhet. Bolagets avsikt är att fokusera på kärnverksamheten till affärs- och projektutveckling, försäljning samt eftermarknad. Som ett led i detta avser bolaget att avyttra entreprenadverksamheten. Istället inleder man ett samarbete med entreprenadbolaget Mecon Bygg.

[ Annons ]

– Genom att etablera ett strategiskt samarbete med Mecon, en av branschens effektivaste byggbolag, ökar vi vår konkurrenskraft i att utveckla nya bostäder från idé till dess att nyckeln kan överlämnas. Det känns också tryggt att ge våra medarbetare möjligheten att övergå till ett bolag som präglas av kvalité samt lika värderingar och kultur som SSM, säger Mattias Roos, vd och koncernchef för SSM, i ett pressmeddelande.

Som en del av det planerade samarbetet för nu SSM och Mecon diskussioner om att ett 20-tal medarbetare ska gå över till Mecon.

– Mecon kommer att kunna bidra med mångårig erfarenhet inom bostadsbyggande och tillföra kompetens tidigt i byggprocessen för att producera kostnadseffektiva bostäder. Vi gläds också åt möjligheten till att få hälsa nya medarbetare välkomna till oss, säger Mikael Bölander, vd för Mecon Bygg.
SSM kommer nu att påkalla MBL-förhandlingar kring de planerade förändringarna.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]