[ Annons ]

Publicerat 17 september, 2015

Sporthallar och skolor söks för flyktingboenden

Bristen på husrum gör att Migrationsverket nu även söker alternativa lokaler till flyktingar. Skolor och sporthallar är lokaler som kan komma ifråga och vissa kommuner tittar också på andra alternativ, som att hyra lokaler från privata fastighetsägare. Det är kort om tid i frågan; meddelandet gick ut från Migrationsverket i måndags och man förväntar sig […]

Bristen på husrum gör att Migrationsverket nu även söker alternativa lokaler till flyktingar. Skolor och sporthallar är lokaler som kan komma ifråga och vissa kommuner tittar också på andra alternativ, som att hyra lokaler från privata fastighetsägare. Det är kort om tid i frågan; meddelandet gick ut från Migrationsverket i måndags och man förväntar sig svar från länsstyrelserna under dagen.

[ Annons ]

– Det är en stor flyktingström till Sverige just nu. I dagsläget räcker de boenden som Migrationsverket har, men om det i framtiden kommer fler kan det behövas kortvarig inkvartering. Därför har de ställt frågan i förebyggande syfte. För att ha beredskap när det väl behövs extra inkvartering, berättar Monica Andersson på länsstyrelsen i Kronobergs Län.

I bland annat Ljungby kommun har förvaltningarna fått förfrågan men vilka lokaler man kommer att föreslå är inte klart, man tittar ser över de lokaler som finns och vilken standard de håller.

– Vi har tittat på lokaler som inte används eller som används väldigt lite. Men sedan måste de vara lämpliga i praktiska frågor, så som med kök. Många av de som inte används har avstängt vatten och avlopp, säger beredskapssamordnare Stefan Lehr på Ljungby kommun till Smålänningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]