[ Annons ]

Urban Design och Selgas Cano vann arkitekttävlingen om nya Tekniska nämndhuset vid Globen. Den spektakulära byggnaden Drivhus ska stå klar om fyra år.
Publicerat 26 juni, 2014

Spektakulära Drivhus är det vinnande förslaget

Urban Design och Selgas Cano vann arkitekttävlingen om nya Tekniska nämndhuset vid Globen. Den spektakulära byggnaden Drivhus ska stå klar om fyra år.

I samband med beslutet att Tekniska nämndhusets flytt från Kungsholmen utlystes en arkitekttävling. Nu är det klart att det blir Urban Design och Selgas Cano får uppdraget att rita byggnaden som ska uppföras på gamla Söderstadions plats. Deras förslag Drivhus beräknas stå klar 2018. I den nya fastigheten kommer fem av stadens tekniska förvaltningar hålla till och 1800 arbetsplatser.

[ Annons ]

– Det vinnande förslaget förmedlar en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden. Förslaget hanterar målen med Tekniska nämndhuset Söderstaden och hela platsen på ett mycket skickligt sätt, säger Juan Copoví-Mena, fastighetsdirektör och tävlingsjuryns ordförande.

Juryns motivering: ”Drivhus förmedlar en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden som är attraktivt, spännande och inspirerande, både för stockholmarna och för dem som kommer att arbeta i byggnaden. Förslaget hanterar hela platsen på ett mycket skickligt sätt och är en helhetslösning som både relaterar till omgivningens stora skala och skapar en levande stadsmiljö för människorna. Med en stark vision och ett helhetskoncept finns potential för att Stockholms stad kommer att få en ny förvaltningsbyggnad av mycket hög arkitektonisk klass.”

Juryn består av arkitekterna Gert Wingårdh och Anna Espling Rolf, stadsträdgårdsmästare Pia Krensler, stadsarkitekt Karolina Keyzer,
chefsarkitekt Pontus Werlinder och Stockholms stad fastighetsdirektör Juan Copoví-Mena.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]