[ Annons ]

Vattenskador i kök blir allt mer vanligt. Foto: Shutterstock
Publicerat 17 juni, 2022

Specialundersökning om ökade vattenskador i kök

Vattenskadecentrum och branschen tar ett gemensamt krafttag och gör en särskild undersökning för att ta reda på orsakerna till den kostsamma trenden.

De senaste åren har vattenskador i kök ökat markant, enligt Vattenskaderapporten, som sammanfattar drygt 40 000 av försäkringsbolagens inrapporterade vattenskador. Därför görs nu en specialundersökning av försäkringsbranschen och Vattenskadecentrum,

– Vattenskador i kök orsakas framför allt av utrustning som kyl, frys och diskmaskin. Nu vill vi tillsammans med försäkringsbolag och branschorganisationer undersöka vad det kan bero på mer detaljerat, och hur vi kan vända den negativa trenden, kommenterar Thomas Helmerson, som är verksamhetsledare för Vattenskadecentrum, som ger ut Vattenskaderapporten.

[ Annons ]

Bakom initiativet om den grundligare undersökningen står projektet ”Köket”, där Vattenskadecentrum samarbetar med byggföretag, branschorganisationer, installatörsföretag, försäkringsbolag och tillverkare av köksutrustning för att få bukt med vattenskador i kök. Med svaren i undersökningen hoppas man få fördjupad kunskap om hur skyddet i kök kan förbättras.

Den fördjupade undersökningen inleddes den 1 juni och pågår året ut. I samband med att Vattenskaderapporten presenteras nästa år, redovisas också resultatet av specialundersökningen om vattenskador i kök.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]