[ Annons ]

Nu renodlar Specialfastigheter Sverige ytterligare sin verksamhet och avyttrar fastigheterna Eriksberg 2 och Tofsmesen 1 i Örebro till Örebro kommun.
Publicerat 10 december, 2013

Specialfastigheter renodlar och säljer skolor i Örebro

Nu renodlar Specialfastigheter Sverige ytterligare sin verksamhet och avyttrar fastigheterna Eriksberg 2 och Tofsmesen 1 i Örebro till Örebro kommun.

– Försäljningen är ett led i att ytterligare renodla Specialfastigheters fastighetsbestånd med fokus på hyresgäster med höga säkerhetskrav, säger Specialfastigheters tf Vd Håkan Steinbüchel. Vi ser Örebro kommun som en mycket bra och långsiktig ägare till dessa fastigheter.

[ Annons ]

Ekeskolan, fastigheten Eriksberg 2, är belägen strax söder om centrala Örebro i bostadsområdet Adolfsberg. Fastigheten är uthyrd till Specialpedagogiska skolmyndigheten. Totala uthyrbara arean uppgår till 7 247 kvadratneter, varav 595 kvadratmeter utgörs av bostäder.

Birgittaskolan, fastigheten Tofsmesen 1, är belägen i den östra delen av Örebro, cirka en kilometer öster om Stadsbiblioteket och södra järnvägsstationen. Fastigheten är uthyrd till Specialpedagogiska skolmyndigheten samt till Örebro kommun. Totala uthyrbara arean uppgår till 9 310 kvadratmeter.
– Birgittaskolan och Ekeskolan är viktiga verksamheter för Örebro och det känns naturligt för kommunen att äga skolfastigheter. Birgittaskolan ligger dessutom i ett centralt område som inom de närmaste åren kommer omvandlas och bli en helt ny stadsdel i innerstaden, vilket gör det än mer angeläget för Örebro kommun att äga fastigheten, säger Björn Sundin, kommunalråd och ordförande i Programnämnd Samhällsbyggnad i Örebro kommun.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]