[ Annons ]

Foto: Specialfastigheter.
Publicerat 22 april, 2016

Specialfastigheter köper kontor i Kista

Specialfastigheter har förvärvat en del av fastigheten Kista Färöarna 1 från ett dotterbolag till Starwood Capital Group. Fastigheten ligger intill Kista Galleria och är en tomträtt med två byggnader.

Byggnaden som förvärvas uppgår till 24 600 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI).

[ Annons ]

Den förvärvade delen är tänkt att styckas av från befintlig tomträtt, medan den resterande delen kommer behållas av den nuvarande fastighetsägaren. Byggnaden har nyligen tomställts av fastighetsägaren som planerar en omfattande utveckling av fastigheten.

Tillträdet beräknas ske under senare delen av 2016.

– Vi är mycket nöjda med att förvärva fastigheten i Kista då den hyrs av verksamheter med höga säkerhetskrav, och därmed ligger helt i linje med vår strategi, säger Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter, i ett pressmeddelande.

Starwood Capital Group behåller den andra byggnaden på fastigheten.

– FOI-byggnaden är idag fullt utvecklad och försäljningen innebär att vi kan fokusera på att utveckla resterande del av fastigheten. Vi är väldigt glada över att ha tecknat avtal med Specialfastigheter som vi ser som en naturlig och långsiktig ägare av FOI-byggnaden, säger Joen Siggelin vid Scius Partners, Starwoods partner i Sverige.

Savills har varit Specialfastigheters rådgivare vid fastighetsaffären.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]