[ Annons ]

Ebba Östlin (s), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun, Pero Popovski på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB och Lennart Karlsson, vd på HEBA Fastighets AB, som kommer att äga och förvalta lägenheterna efter färdigställandet. Foto: Wästbygg
Publicerat 3 maj, 2017

Spaden i marken för 155 nya bostäder för unga

Nu har de första spadtagen till det bygge som ska resultera i 155 nya hyresrätter för ungdomar i Tullinge tagits. Bostäderna ska vara klara för inflyttning under hösten 2018.

– Vi har under en längre tid arbetat aktivt med att utveckla bostäder för unga. Under 2016 färdigställde vi nästan 650 student- och ungdomslägenheter i Stockholmsregionen och vi ser nu fram emot att byggandet på Solskenvägen sätts igång, säger Pero Popovski, vd på Wästbygg Projektutveckling Stockholm, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Sedan Wästbygg i mars 2015 vann markansvisningstävlingen för Solskensvägen i Tullinge har arbetet med såväl detaljplan som projektutveckling fortgått. Nu har ytterligare en milstolpe passerats i och med att det första spadtaget tagits. Bostäderna ska vara klara för inflyttning under hösten 2018.

– Bygget av nya Botkyrka är i full gång och då ska vi bygga för alla. Här byggs det nu så att ungdomar kan ta ett viktigt kliv in i vuxenlivet och skaffa sig sin första bostad. När vi bygger totalt 4 000 bostäder i Botkyrka ska det vara så att vi bryter bostadssegregationen och så att alla kan hitta en bostad som passar sitt liv. Hyresrätter för unga är ett jättebra tillskott här i Tullinge, säger Ebba Östlin (s), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka kommun

– Behovet av bostäder för ungdomar är väldigt stort och det känns riktigt bra att kunna bidra med 155 nya ungdomsbostäder i Tullinge. Samtidigt är vi glada över att etablera verksamhet i Botkyrka kommun, där HEBA inte funnits tidigare. Vi räknar med att uthyrningsarbetet av lägenheterna startar vid årsskiftet 2017/2018, säger Lennart Karlsson, vd på HEBA Fastighets AB, som i slutet av 2016 förvärvade bostadsprojektet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]