Publicerat 2 mars, 2021

S&P reviderar SBB:s ratingutsikter till positiva

S&P Global Ratings har reviderat fastighetsbolaget SBB:s ratingutsikter till positiva, från tidigare stabila. De positiva utsikterna reflekterar S&P:s syn att SBB:s rating kan uppgraderas till BBB inom tolv månader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det som krävs för att uppgraderas till BBB är att SBB fortsatt upprätthåller, enligt S&P:s definition, en justerad nettoskuld i procent av justerad nettoskuld plus eget kapital (debt to debt plus equity) under 55 procent, en räntetäckningsgrad (ebitda interest cover) över tre gånger och en skuldsättningsgrad i relation till ebitda (debt to ebitda) kring 15-16 gånger. S&P konstaterar i sin rapport att SBB förstärkte sin kreditprofil mer än förväntat under 2020.

"Vi uppfyller fortsatt kraven för en uppgradering till BBB och bedömer att vi även kommer ha en belåningsgrad motsvarande BBB+ vid slutet av första kvartalet. Första steget dit är nu denna revidering till positiv outlook, och sedan ska vi visa att de aktuella nyckeltalen är hållbara över tid. SBB fortsätter arbeta med tydligt fokus på att leverera aktieägarvärde", säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]