[ Annons ]

Adisa Handzic arbetar med bosociala frågor på Victoria Park
Publicerat 3 maj, 2021

Sommarjobbare ska lyfta bostadsområden

Victoria Park ger 60 ungdomar sommarjobb. Tanken är att lyfta bostadsområden och få in fler unga på arbetsmarknaden.  

Bostadsbolaget Victoria Park ökar sitt bosociala engagemang och anställer 60 ungdomar mellan 16 och 20 år, som främst bor i fastighetsbolagets bostäder i Eskilstuna, Göteborg, Kristianstad, Linköping, Malmö, Markaryd och Växjö.

– Genom att satsa på sommarjobb till ungdomar kommer fler in i samhället och ut i arbetslivet samtidigt som vi inspirerar fler till fastighetsbranschen. Vi vill ge dem kontakter för framtiden och för att skapa en stolthet för och trygghet på platsen där de bor, säger Adisa Handzic, bosocial chef för Victoria Park.

[ Annons ]

Tanken att sommarjobbarna ska engageras till att ta hand om bostadsområdet, blir goda förebilder för andra och att de sedan väljer att bo kvar när det är dags att flytta hemifrån. Sommarjobben är även ett sätt att hjälpa de unga, med tanke på att många står utan arbete under pandemin.

I det så kallade Victorara Park-programmet har bostadsbolaget redan tidigare arbetat med bosociala frågor, som till exempel genom att erbjuda långtidsarbetslösa boende anställningar som miljövärdar och sedan hjälpt dem vidare till anställning och studier. På samma sätt är tanken att sommarjobbarna får möjligheter genom att de får arbete som ger erfarenhet i CV.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]