Publicerat 7 oktober, 2020

Soltech Energy ska leverera solceller till Wallenstams nya parkeringshus

Soltech Energy ska via ett dotterbolag leverera semitransparenta solceller till ett parkeringshus där slutkunden är Wallenstam. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern är värd cirka sju miljoner kronor och leverans sker under våren 2021.

Parkeringshuset heter ”Mölnlycke fabriker”. Det är ett helt nytt parkeringshus som beskrivs ”röna stor uppmärksamhet med sin både estetiska och effektiva fasad”. Anläggningen kommer att vara utrustad med över 1 104 solcellspaneler som monteras över hela fasaden.

”Vår produkt Soltech Facade är en fantastisk lösning som skapar många möjligheter för stora fasader där både estetik och effekt är i fokus. Vi kommer framöver att satsa än mer på att fler fastighetsutvecklare och arkitekter får upp ögonen för de fördelar som finns med att integrera solenergi i framtidskonstruktioner. Flera projekt med produkten Facade är på gång och då bland annat på Svenska paviljongen i Dubai under världsutställningen Expo 2020 som kommer starta oktober 2021”, kommenterar Sara Klingberg, verksamhetschef och konstruktör på dotterbolaget Soltech Sales & Support.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]