[ Annons ]

Publicerat 22 mars, 2017

Solceller som kommer att synas i Örebro

Med kontorshuset Citypassagen får Örebro ett nytt landmärke och samtidigt ett rejält tillskott av solel.

Ett nytt inslag i stadsbilden i centrala Örebro börjar nu växa upp. Kontorshuset Citypassagen uppförs av fastighetsbolaget Castellum med Peab som huvudentreprenör. Byggstarten skedde i januari och huset ska vara klart sommaren 2019. Här kommer det att finnas tusen kontorsarbetsplatser och restaurangverksamhet i markplanet.

[ Annons ]

Att det är en miljöbyggnad kommer att synas tydligt genom att två fasader kläs med solpaneler. De fyra huskropparna och har mycket flexibla kontorsytor som lätt kan anpassas efter hyresgästernas behov.

– För vår del innebär det att alla el- och teleinstallationer måste anpassas till denna flexibilitet genom bland annat system för snabbkopplingar, förklarar Christian Skoglund, regionchef på Assemblin El som fått uppdraget att installera all el och tele i byggnaden liksom solpanelerna.

Solpanelerna ska integreras med byggnadens elsystem och därmed bidra till minskad miljöpåverkan. Castellum vill uppmuntra miljöanpassade transporter bland sina hyresgäster och kommer därför att installera laddningsstolpar för både elbilar och elcyklar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]