Publicerat 4 januari, 2021

Softbank tar kontroll över byggstartupen Katerra efter investering på 200 miljoner dollar

Japanska Softbank kommer att investera ytterligare 200 miljoner dollar i byggstartupen Katerra och därigenom erhålla ett majoritetsägande. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Softbank har redan backat upp Katerra med två miljarder dollar. Men startupen har av flera skäl hamnat i finansiella problem. Skulderna har skenat iväg när man expanderat alltför aggressivt samtidigt som kostnaderna för projekten överskridits och pandemin fått byggnadsprojekt att stanna upp.

I samband med att Softbank nu helt tar över rodret kommer Katerra också bli av med 435 miljoner dollar i skulder till Greensill Capital, också uppbackat av Softbank. Greensill får i gengäld cirka fem procent av bolaget. Det har vd Paal Kibsgaard sagt i en intervju. Han har också bekräftat Softbanks investering som godkändes på Katerras bolagsstämma.

Softbank investerar genom sin första Vision Fund. Hade Katerra inte säkrat finansieringen skulle det inte ha funnits någon annan utgång än att ansöka om konkursskydd.

https://www.wsj.com/articles/softbank-agrees-to-200-million-bailout-of-katerra-11609366612

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]