Foto: Shutterstock.
Publicerat 30 november, 2017

Södertälje kommun startar e-tjänst för bygglov

Med en ny e-tjänst ska det bli lättare för Södertäljeborna att ansöka om bygglov och göra anmälan för åtgärder som inte kräver lov.

Den nya e-tjänsten rör bygglov, marklov och rivningslov. I tjänsten finns även möjlighet att göra anmälan för åtgärder som inte kräver lov, exempelvis installation av eldstad och Attefallshus. Via e-tjänsten guidas den sökande genom hela processen fram till att ansökan är inskickad.

[ Annons ]

– Tjänsten är ett viktigt steg i Södertälje kommuns stora digitaliseringsarbete. Tillgänglighet är ett nyckelord i dagens samhälle och genom våra digitala tjänster kan vi underlätta och effektivisera för Södertäljeborna och näringslivet, säger Maria Dahl Torgerson, kommunikationschef med ansvar för digitalisering.

För att komma igång med e-tjänsten behövs bank-id och aktuella bygglovshandlingar. Alla obligatoriska handlingar som sparas digitalt kan bifogas direkt med ansökan. Genom att använda de digitala ansökningarna kan handläggningen starta snabbare och löpa på smidigare.

– Vi är så glada över att lansera den nya e-tjänsten. Den kommer att spara tid för alla som ansöker. Vi hoppas att den ska förenkla vardagen för våra invånare samtidigt som vi på bygglov effektiviserar vår handläggning, säger bygglovschefen Kajsa De Vall.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]