[ Annons ]

Publicerat 28 mars, 2014

Söderport miljardförvärvar från bolag i Volvokoncernen

Nu är det klart att Söderport, som samägs av Hemfosa och Sagax, köper totalt 300 000 uthyrningsbar area och 900 000 kvadratmeter mark. Totalt uppgår köpeskillingen för fastighetsportföljen till 1,8 miljarder kronor. – Detta är ytterligare en bra och intressant affär för Hemfosa, i linje med vår strategi att genomföra komplexa transaktioner på den svenska […]

Nu är det klart att Söderport, som samägs av Hemfosa och Sagax, köper totalt 300 000 uthyrningsbar area och 900 000 kvadratmeter mark. Totalt uppgår köpeskillingen för fastighetsportföljen till 1,8 miljarder kronor.

[ Annons ]

– Detta är ytterligare en bra och intressant affär för Hemfosa, i linje med vår strategi att genomföra komplexa transaktioner på den svenska fastighetsmarknaden”, säger Jens Engwall, VD Hemfosa.

Fastigheterna, vilka huvudsakligen är belägna i Torslanda, Göteborg, utgörs främst av lokaler för lager, lätt industri samt kontor. Resterande fastigheter är belägna i södra och mellersta Sverige och utgörs främst av serviceverkstäder.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]