I oktober öppnas portarna till svensexornas förlovade land på Södermalm i Stockholm. Fastighetstidningen har tittat in på bygget till nöjesgallerian 12 Stockholm som just nu uppförs i anslutning till Tele2 arena.
Publicerat 14 juni, 2013

Söderorts största nattklubb öppnar i ny nöjesgalleria

I oktober öppnas portarna till svensexornas förlovade land på Södermalm i Stockholm. Fastighetstidningen har tittat in på bygget till nöjesgallerian 12 Stockholm som just nu uppförs i anslutning till Tele2 arena.

Bowling, arkadhall, nattklubb, karaoke och yoghurtglass – allt inom någon minuts gångavstånd från den splitter nya Tele2 arenan i Globenområdet i Stockholm. Just nu pågår bygget av 12 Stockholm.

[ Annons ]

– Det här blir en ren nöjesgalleria. Det är alltså ingen shopping, utan det som man vill ha när man varit på ett event i arenan, det vill säga mat, dryck och skoj, säger Jesper Alhbom, från Familjen Ahlbom Restauranger AB.

Familjen Ahlbom var en av de första hyresgästerna att skriva kontrakt med den blivande nöjesgallerian 12 Stockholm i Globenområdet i södra Stockholm. Alhboms satsningar i fastigheten består av en mindre krog, den italienska fotbollsrestaurangen Ensos, samt den flexibla nattklubben Solidaritet 12, som ska bli den största klubben i söderort. Den avlånga lokalen kan med hjälp av skjutpartier delas i upp till tre mindre sektioner vilket möjliggör att olika event hålls samtidigt. Varje sektion har sina egna ingångar och toaletter.

I augusti invigs Tele2 arena officiellt. Under första året är ett 60-tal evenemang planerade. Jesper Alhbom räknar med att eventen arenan kommer att säkerställa besöksskarorna i hela nöjesgallerian och vill få tillstånd att hålla nattklubben öppen ända till klockan 04.00.

– Med tanke på vårt läge ser jag inga hinder för det, det är ju inte samma grannsituation som för klubbarna inne i centrum.

Alhboms krog inne i 12 går än så länge under arbetsnamnet Bröd och bärs.

– Vi bakar själva och erbjuder färska mackor på dagarna, och på kvällen kan man sitta här och ta en öl istället. På övervåningen ska vi göra sju karaokebås, förklarar Jesper Alhbom.

Bland de övriga hyresgästerna i 12 Stockholm finns i nuläget bland annat sportrestaurangkedjan O’Learys, en salladsbar, en vinrestaurang, samt ett par så kallade popup-butiker som hyrs ut under kortare perioder för tillfälliga försäljningar eller företagsdemonstrationer.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]