[ Annons ]

Publicerat 16 maj, 2017

Snabbare hantering när hinder kan anmälas i app

Nu kan Göteborgs invånare rapportera hinder i den fysiska miljön direkt till kommunen med några enkla knapptryck på mobilen. Appen ”Anmäl hinder” förkortar anmälningsprocessen betydligt för både användarna och kommunen.

– Hittills har vi haft ett krångligt system, där den som vill anmäla ett hinder måste skriva ut en blankett, fylla i och posta den. I fjol kom bara 50 anmälningar in från hela Göteborg. Med appen kan hindret anmälas på plats och på några sekunder. Förhoppningen är att tillgänglighetsarbetet får en bra skjuts, säger Andreas Johansen, projektledare på Göteborgs stads fastighetskontor.

[ Annons ]

I anmälan markeras typ av hinder och var det finns. En bild kan bifogas liksom en kort text där man beskriver varför det upplevs som ett hinder. Den som vill ha information om ärendets fortsatta gång kan lämna kontaktuppgifter. Anmälan hanteras av kommunen som registrerar ärendet och bedömer hindret. Om det fastställs att det är ett enkelt avhjälpt hinder blir det fastighetsägarens sak att åtgärda det. Appen ”Anmäl hinder” är kostnadsfri, och Göteborgs stad vill uppmuntra andra kommuner att kopiera den.

– Goda idéer ska spridas, därför är appens källkod fri att använda. Det är bara att smacka dit sin egen kommunlogga och köra igång, säger Andreas Johansen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]