[ Annons ]

De mobila hyresrätterna i Västberga ska få en utvecklad gårdsmiljö anpassad efter de boende önskemål. Foto: Snabba Hus
Publicerat 25 april, 2018

Snabba hus i Västberga får hjälp av Konstfackstudenter

Det innovativa konceptet Snabba Hus påbörjar nu i vår ett projekt tillsammans med inredningsarkitektstudenter på Konstfack. Projektet syftar till att utveckla gårdsmiljön för de mobila hyresrätterna i Västberga.

Idéen med Snabba Hus är att man upprättar mobila hyresrätter för unga vuxna på tidsbegränsade bygglov. Tanken är att bostäderna ska utvecklas i enlighet med studenternas önskemål om hur de vill bo.

[ Annons ]

Från och med 25 april till och med 1 juni inleds därför ett samarbete med studenter i inredningsarkitektur på Konstfack. Studenterna, som kommer att vara på plats i Västberga i två veckor under projektets gång, ska utveckla idéer för gårdsmiljön utifrån en utvärdering om de boendes önskemål.

– Det innebär en stor utmaning att bygga bostäder snabbt, billigt och samtidigt av god kvalitet. Med SNABBA HUS vill vi visa branschen vad som är möjligt. Genom att utgå från boendes egna erfarenheter av att bo i SNABBA HUS har vi möjlighet att utveckla boendemiljöer som svarar mot hur unga faktiskt vill bo” säger Maria Strandberg, projektledare på jagvillhabostad.nu, som driver Snabba Hus.

Organisationen jagvillhabostad.nu är ett ideellt ungdomsförbund för unga mellan 16-30 år. De har sedan 2001 arbetat för att fler unga ska få ett tryggt hem, samt för att öka ungas inflytande i beslutsprocesser som rör stads- och bostadsplanering.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]