[ Annons ]

Foto: Signalisten.
Publicerat 7 september, 2021

Skräpmätningar ska hålla Hagalund rent

Signalisten tar hjälp av Håll Sverige Rent för att minska nedskräpningen i Hagalund. Med hjälp av skräpmätningar ska man ta reda på hur mycket och vilket slags skräp som kastas på gården.

Projektet startar i september är det första där Håll Sverige Rent genomför den här typen av skräpmätningar i ett bostadsområde. Det hela inleds med en skräpplockning följt av två skräpmätningar. 

– Målet är ett renare och trivsammare Hagalund. Vår ambition är att kunna starta praktiska åtgärder i området under våren 2022, säger Camilla Ahlqvist, utemiljösamordnare, Signalisten.

[ Annons ]

Syftet med mätningarna är att se var, hur mycket och vilket slags skräp som kastas på gården i Hagalund under en given tidsperiod. Håll Sverige Rent analyserar sedan resultatet och kommer med förslag på förbättringsåtgärder anpassade för Hagalund.

– Många upplever ett problem med nedskräpning inom bostadsområden. Att det är skräpigt kan göra att människor inte trivs och att de känner sig otrygga. Vi är glada att Signalisten vill arbeta med oss, tillsammans kan vi hitta de rätta åtgärderna som får fler att inte skräpa ner, säger Linnéa Bergman, verksamhetsutvecklare område Stad, Håll Sverige Rent.

– Städning och renhållning är ett viktigt led i att skapa trygga gårdar och bostadsområden. Vi hoppas att utfallet från projektet i Hagalund sedan kan omsättas i Signalistens andra bostadsområden och skapar nytta för fler hyresgäster, säger Magnus Nilsson (M), styrelseordförande på Signalisten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]