[ Annons ]

Brandstegen Ill. Foto: Tengbom.
Publicerat 2 februari, 2017

Skolfastigheter bygger i Midsommarkransen

SISAB har fått i uppdrag av Utbildningsförvaltningen att bygga en ny grundskola för cirka 1000 elever i Midsommarkransens gamla brandstation. Skolan beräknas stå klar år 2020 och har en budget på 419 miljoner kronor.

Sista januari 2017 klubbades beslutet igenom i Stockholms kommunfullmäktige. Skolan planeras för tre parallellklasser i årskurs F-6, fyra paralleller i årskurs 7-9 samt en grundsärskoleenhet. Totalt kommer skolan ha plats för 1 005 elever inklusive särskola med 15 elever.

[ Annons ]

– Alla stockholmare ska kunna lita på att det finns en bra kommunal grundskola nära hemmet. I Midsommarkransen blir det dessutom en ovanligt vacker och spännande skola mitt i byn, säger skolborgarrådet Olle Burell (S) i ett pressmeddelande.

Den nya skolan placeras i anslutning till en befintlig, numera nedlagd, brandstation som byggdes i början av 1940-talet. Brandstationens vagnhall och expeditionsbyggnad bevaras och anpassas till skolans verksamhet. Tengboms har varit arkitekt för projektet.

Det känns mycket bra att skolan äntligen är på gång. Stockholm växer och skolan blir ett välbehövligt tillskott till det stora behovet av nya elevplatser, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]