Aspelin Ramm Fastigheter hyr ut 2900 kvadratmeter lokalyta i Pedagogen Park i Mölndal till JB Grundskola. Efter anpassning och iordningställande av de nya lokalerna öppnar den nya grundskolan lagom till höstterminen startar.
Publicerat 13 januari, 2012

Skola flyttar in i Pedagogen Park

Aspelin Ramm Fastigheter hyr ut 2900 kvadratmeter lokalyta i Pedagogen Park i Mölndal till JB Grundskola. Efter anpassning och iordningställande av de nya lokalerna öppnar den nya grundskolan lagom till höstterminen startar.

Den nya skolan har plats för 330 elever från förskolan till årskurs nio. Sedan tidigare bedriver JB Grundskola verksamhet i Motala, Karlskrona, Kävlinge och Löddeköpinge. Förutom etableringen i Pedagogen Park i Mölndal, startar JB Grundskola även en ny skola i Ängelholm i höst.

[ Annons ]

– Vi är inne i en period av stark expansion just nu. Förutom att vi öppnar två nya skolor under året, planerar vi för ytterligare fyra skolor de kommande åren. Att vi valde Pedagogen Park för vår etablering i Mölndal beror på att lokalerna har alla förutsättningar som krävs för en bra skolmiljö, både invändigt och utvändigt. Dessutom gillar vi det attraktiva läget med flera bostadsområden i närheten, och planerna på att bygga ytterligare bostäder alldeles intill skolan, säger Camilla Holmqvist, etableringsansvarig på JB Grundskola.

Totalt är idag 9000 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park. Sedan tidigare finns även Trafikverket, Karin Boyeskolan och Aspelin Ramm Fastigheter bland hyresgästerna. När hela fastigheten är helt utvecklad räknar Lennart Karlsson med att ha 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessutom planeras redan nu för mellan 500 och 700 lägenheter i området.

– Pedagogen Park är en fantastisk byggnad med ett attraktivt läge nära Göteborg men ändå utanför de planerade vägtullarna. Närheten till naturen och grönområden gör dessutom området attraktivt även för boende. Jag räknar med att den kommande detaljplanen även omfattar ett antal byggrätter för just boende. Då kan vi skapa ett område där människor kan leva, arbeta och må bra, säger Lennart Karlsson.

Just nu för Aspelin Ramm Fastigheter diskussioner med ett antal nya intressenter hur man på ett bra sätt kan vidareutveckla resterande utrymmen i Pedagogen Park, och anpassa dessa till olika hyresgästers krav och behov. Med nästan 3,5 meter i takhöjd är flexibiliteten näst intill oändlig innanför byggnadens ytterväggar.

– Vi samtalar med ett antal potentiella hyresgäster med lite olika verksamhet och inriktning, bland annat inom IT, friskvård och restaurangverksamhet. Att hitta en bra blandning av olika företag och organisationer är viktigt och bidrar till att göra Pedagogen Park till ett attraktivt alternativ för våra kommande hyresgäster, säger Lennart Karlsson.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]