Publicerat 27 maj, 2021

Skistar och Peab bildar joint venture inom fastigheter i fjällen

Skistar och Peab har ingått avtal om att bilda ett joint venture att bedriva förvaltning och utveckling av fastigheter i de skandinaviska fjällen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Skistar kommer fastighetsbeståndet att utgöras dels av hotellfastigheter och dels av exploateringsbar mark.

Skiab Invest, som är ett indirekt hälftenägt joint venture mellan partnerna, ska utgöra moderbolag för det nya samriskbolaget.

Under upplägget kommer en rad befintliga hotellfastigheter och byggrätter att överlåtas av Skistar till Skiab. Skistar kommer som hyresgäst till Skiab att fortsätta ansvara för den operativa hotelldriften.

Samtliga transaktioner förväntas bli genomförda under det tredje kvartalet i Skistars kalenderår.

Transaktionen medför en positiv resultateffekt för Skistar på cirka 269 miljoner kronor i den period som transaktionen genomförs. Skistar erhåller också en positiv likvideffekt på cirka 169 miljoner kronor i samband med transaktionen.

Skistars vd Stefan Sjöstrand kommenterar omstruktureringen.

”Efterfrågan på aktiva semesterupplevelser i den skandinaviska fjällvärlden året om har ökat starkt under senare år där bra semesterboenden på attraktiva lägen med hög komfort blir allt viktigare. Genom omstruktureringen kan Skistar vidareutveckla erbjudandet kring förstklassigt boende på t.ex. de efterfrågade koncepthotellen Skistar Lodge och vi får möjlighet att skapa ännu bättre helhetslösningar för fjällresor i Skandinavien. Därmed stärker Skistar ytterligare positionen som den ledande semesterarrangören för Skandinavien och vi fortsätter att skapa minnesvärda fjällupplevelser för våra gäster”, säger han.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]