Publicerat 13 mars, 2018

Skellefteå kulturhus kan vinna i Mipim Awards

Under tisdagen öppnar omröstningen av Mipim Awards, det internationella arkitekturpriset som delas ut till projekt som under året utmärkt sig inom ett antal kategorier. I år har Skelleftå kulturhus chans att vinna i kategorin Best Futura Project.

Som enda svenska projekt har Skellefteå kulturhus, ritat av White Arkitekter, gått vidare till final i prestigefulla Mipim Awards 2018, i kategorin Best Futura Project. Kulturhuset blir en ny mötesplats i Skellefteå för konst, teater och litteratur. Dessutom kommer byggnaden inrymma ett hotell som blir Nordens högsta trähus.

[ Annons ]

– Vi är otroligt hedrade över att bli utvalda i det här starka startfältet. Det är roligt att Skellefteås stora satsning får uppmärksamhet redan innan det är byggt, säger Robert Schmitz, ansvarig arkitekt på White.

I Skellefteå kulturhus kombineras stadens långa tradition av att bygga i trä med den senaste ingenjörskonsten.

Omröstningen för Mipim Awards öppnar under tisdag den 13 mars klockan 9.00 för alla som är på plats under mässan. Prisceremonin hålls den 15 mars i Cannes.

Vilket projekt som vinner baseras dels på juryns bedömning och dels på omröstningen. Juryns röster och mässbesökarnas röster väger lika tungt.

Här kan du läsa mer om samtliga finalister.

Är du på plats på Mipim i Cannes? Då kan du vara med och tycka till i tävlingen genom att rösta på de projekt som du tycker ska vinna. Plats: Awards Gallery, Palais -1.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]