[ Annons ]

Skebo säljer 1 141 lägenheter på Anderstorp och Sunnanå i Skellefteå till Nordhalla Fastigheter för att frigöra kapital till nyprodukton. Affären är värd cirka 600 miljoner kronor.
Publicerat 10 december, 2014

Skebo säljer till Nordhalla för 600 miljoner

Skebo säljer 1 141 lägenheter på Anderstorp och Sunnanå i Skellefteå till Nordhalla Fastigheter för att frigöra kapital till nyprodukton. Affären är värd cirka 600 miljoner kronor.

Skebo har ett sammanlagt investeringsbehov på cirka 2,1 miljarder kronor fram till år 2020, varav 1,4 miljarder kronor är planerad till nyproduktion. Därför säljer nu bolaget 1 141 lägenheter på Anderstorp och Sunnanå till Nordhalla Fastigheter för att frigöra kapital.

[ Annons ]

– För att möjliggöra så stora investeringar kan vi antingen skjuta till kapital från ägarhåll eller hitta andra lösningar. Denna affär frigör kapital för att säkra den nyproduktion vi ser framför oss och möjliggör för fler framtida etableringar i kommunen, förklarar Skellefteå Stadshus vd, Kristina Sundin Jonsson.

De hyreslägenheter som ingår i försäljningen på Anderstorp och Sunnanå är: Lövgränd (gruppbostad), Trädgränd, Mo I Ranagatan, Anderstorp centrum, Frögatan, Hemmansgatan, Fäbodgatan, Regnbågen (äldre-korttidsboende), Bogårdsvägen/Skråmträskvägen (Sunnanå).

Ett sammanhängande förvaltningsområde och storleken på fastighetsbeståndet var en förutsättning för att få en större bostadsaktör att satsa och etablera sig i Skellefteå, menar Skebos vd, Jerker Eriksson.

Nordhalla ser Skellefteå som en intressant stad med goda framtidsutsikter.
– Skellefteå har ett intressant tillväxtmål och utvecklas positivt. Det finns ett driv och en kraft i den här stan som vi gärna blir en del av. Nu ska vi göra allt för att hyresgästerna på Anderstorp och Sunnanå ska fortsätta att trivas i sina hem, berättar Nordhallas vd Patrik Hall, som förklarar att det mesta för hyresgästerna kommer att vara sig likt.

Försäljningen går igenom förutsatt att kommunfullmäktige i Skellefteå godkänner affären vid nästa möte, 16 december.

Fastigheterna kommer inledningsvis, efter Nordhallas officiella övertagande den 1 april 2015, att fortsätta att förvaltas av Skebo. Därefter läggs förvaltningen på Heimstaden som förvaltar Nordhallas fastighetsportfölj.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]