Områdena kring Skärholmen har ett starkt naturvärde med ett flertal stränder. Nu ska området förtätas. Målet är 4000 nya bostäder. Foto: Lennart Johansson/Stockholms Stad
Publicerat 23 maj, 2016

Skärholmen får 200 nya lägenheter

Markanvisningen, som beviljades för Riksbyggen i förra veckan, är en del av den större satsningen Fokus Skärholmen. Totalt ska 4000 nya bostäder byggas.

Den 19 maj fattade Exploateringsnämnden inom Stockholms stad beslut om en markanvisning som ger Riksbyggen möjlighet att uppföra 200 nya lägenheter i Skärholmen. Markanvisningen är en del av den stora bostadssatsningen Fokus Skärholmen som sammanlagt ska ge 4000 nya bostäder.

[ Annons ]

– Vi är mycket glada för markanvisningen som gör det möjligt för Riksbyggen att ta en ledande roll i utvecklingen av stadsdelen Skärholmen. Riksbyggen har ända sedan starten 1940 agerat samhällsutvecklare och arbetat utifrån vetskapen om att det inte bara är hus att bo i som vi uppför, utan att det främst gäller att bygga ett samhälle, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för Affärsområde Bostad på Riksbyggen.

Projektet Fokus Skärholmen går ut på att bygga 4 000 bostäder i stadsdelarna Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng. Området har uppskattade naturvärden med flera stränder och ett levande centrum. Det gör området till en viktig och attraktiv plats för utveckling – så att fler kan bo och leva här.

– Arbetet med utvecklingen av Skärholmen är ett led i en övergripande strategisk plan för att stärka Riksbyggens position i Stockholm som helhet och i Söderort i synnerhet, säger Dennis Söderlund, marknadsområdeschef Söderortssatsningen på Riksbyggen.

Byggstart för de 200 lägenheterna i Skärholmen är planerad till årsskiftet 2018/2019 och inflyttning till 2020/2021.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]