Publicerat 30 juni, 2020

Skanskas skyskrapa Generation Park Y i Warszawa är uthyrd till 98,5 procent

Byggbolaget Skanska har tecknat ett hyresavtal med försäkringsbolaget PZU Group för 47 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver 325 p-platser i skyskrapan Generation Park Y i Warszawa, Polen. Hyresgästen kommer att påbörja inflyttningen andra kvartalet 2022. Med detta avtal är byggnaden till 98,5 procent uthyrd. Avtalet är det största hyresavtalet i Skanskas historia vad gäller antalet uthyrda kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Generation Park Y är en byggnad i kontorskomplexet Generations Park som består av tre kontorsbyggnader namngivna med X, Y, Z. De tre delprojekten i kontorskomplexet har en total uthyrningsbar yta på 87 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver stor yta för parkeringsplatser.

Skanska påbörjade byggnationen av Generation Park Y i november 2018. Färdigställande av själva byggnaden beräknas till första kvartalet 2021. Därefter kommer anpassningar interiört att utföras för hyresgästen fram till andra kvartalet 2022, vilket också är inflyttningsdatum.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]