[ Annons ]

Christina Lööf har utsetts till ny vd för Göteborgs byggmästerförening. Till sin nya roll tar hon med sig erfarenheter från både NCC och nu senast Skanska.
Publicerat 9 mars, 2015

Hon blir ny vd för Göteborgs Byggmästareförening

Christina Lööf har utsetts till ny vd för Göteborgs byggmästerförening. Till sin nya roll tar hon med sig erfarenheter från både NCC och nu senast Skanska.

Göteborgs Byggmästareförening, som bildades 1893, har nu utsett Christina Lööf till föreningens vd. Det är första gången föreningen har utsett en kvinna till vd.

[ Annons ]

Christina Lööf kommer närmast från Skanska Maskin där hon arbetat som chef för uthyrningsverksamheten i distrikt Väst.

Innan dess har Christina Lööf bland annat varit affärscontroller på Skanska Sverige och jobbat i olika ekonomiroller inom NCC-koncernen. Christina Lööf är också väl förtrogen med Göteborgs Byggmästareförening.

– Jag ser fram emot att få vidareutveckla föreningens verksamhet och stärka vår roll som mötesplats mellan våra medlemsföretag och övriga aktörer inom samhällsbyggnadssektorn, säjer Christina Lööf.

– Det känns väldigt glädjande att Christina Lööf nu tar tag i stafettpinnen och leder vår förening in i framtiden. Hon har erfarenhet från ledarskap både inom bygg- och ekonomiområdet, vilket torde vara idealiskt för hennes nya roll, säjer Sven Steen, ordförande för Göteborgs Byggmästareförening.

Göteborgs Byggmästareförening (GBF) verkar som en visionär och positiv inspirationskälla för att stärka byggbranschens attraktivitet och byggandets utveckling i regionen. Föreningen stöder olika branschutbildningar för att främja ungdomars intresse för byggbranschen samt säkerställa framtida ledarskap samt delar också ut stipendier för att premiera examensarbeten och goda studieprestationer. Dessutom förvaltar föreningen Göteborgs Byggmästareförenings Hjälpkassa och Sven Steens Understödsfond som delar ut understöd till behövande personer som tidigare har varit anställda i medlemsföretagen. Föreningen äger och förvaltar Byggarnas Hus på Ekmansgatan 1 i Göteborg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]